Over ons

“Het is niet wat je doet voor je kinderen, maar wat je hen leert om zelf te doen wat hen succesvol maakt.”

 

Ann Landers

 

KidzTower is een centrum waar élk kind en élke volwassene dé kans krijgt om zich optimaal te ontwikkelen!

KidzTower is een expertisecentrum bestaande uit een kinderbehandelcentrum en het psychologisch centrum Basis in Perspectief. Onze betrokken professionals onderzoeken, behandelen en begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen. Bovendien biedt KidzTower ondersteuning aan de omgeving om een cliënt heen, zoals ouders, gezinnen en scholen.

Geschiedenis
Het psychologisch centrum Basis in Perspectief is de oorsprong van de organisatie. Dit is de particuliere praktijk van Wim en Anne-Jolàn Zuiderman, die al sinds 1 oktober 1986 gevestigd is in een woonhuis (‘het speelhuis’) in Nieuwegein.  In 2011 werd een droom gerealiseerd met het openen van ‘KidzTower’. Een uitbreiding van het aanbod om meer kinderen te kunnen begeleiden en behandelen werd werkelijkheid door het toevoegen van een (medisch)kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en door de samenwerking met diverse specialisten. Dit maakte een variërend zorgaanbod onder één, vertrouwd dak, mogelijk.

Sinds januari 2013 is het kinderbehandelcentrum specifiek gericht op de behandeling van kinderen en jeugdigen in groepen, onderverdeeld in dagbehandeling (0-7 jaar) en naschoolse behandeling (4-18 jaar).

Vanaf juli 2014 heeft Basis in Perspectief bovendien verder uit kunnen breiden met een specifieke tak gericht op onderzoek, behandeling en begeleiding van volwassenen, waaronder ook relatietherapie.

Aangesloten specialisten die werkzaam zijn bij KidzTower zijn onze fysiotherapeuten en de logopediste. Zij werken nauw samen met ons vaste team om iedereen een passend en persoonlijk zorgaanbod te kunnen bieden.