Ambulante jeugdhulpverlening

“Er bestaan geen ouders die niet heimelijk in hun kinderen iets bijzonders zien. En ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt.”

 

Godfried Bomans

 

Ambulante jeugdhulpverlening is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende programma’s en trainingen. Deze kunnen aan het hele gezin, aan individuele kinderen en jongeren of aan ouders geboden worden. De ambulante jeugdhulpverleners zoeken mogelijkheden die bij het kind passen en waar ouders zich in kunnen vinden. Het doel van de hulpverlening is om de opvoedkwaliteiten van ouder(s) te verbeteren en de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen en andere gezinsleden te bevorderen. Onze visie op ambulante jeugdhulpverlening is het streven naar een effectieve begeleiding, er wordt individueel gekeken naar de wensen en interesses van de cliënt.

KidzTower biedt verschillende vormen van jeugdhulp aan:
• Spelend opvoeden;
• Intensieve ouder-gezinsbegeleiding;
• Coaching;
• Pedagogische adviezen.

Het hulpaanbod wordt vastgelegd in een behandelplan. Deze wordt opgesteld door de ambulante hulpverlener in overleg met waar mogelijk de cliënt, de (mede-) opvoeders en de betrokken orthopedagoog/psycholoog. Het behandelplan wordt gedurende het hulpverleningsproces gehanteerd als leidraad. Tussentijds zal er worden geëvalueerd en zullen doelstellingen, waar nodig, bijgesteld worden. Binnen het behandelplan worden alle taken, doelstellingen en einddoelen omschreven.